Termoviziune

Ce este termoviziunea?

Termoviziune, termografiere tablou electricTERMOVIZIUNEA este o tehnica de testare si verificare predictiva cu o gama foarte mare de aplicatii si are la baza conversia caldurii radiante intr-o imagine. 

Temperatura este unul dintre primii parametrii observabili care poate indica starea de functionare a unui echipament sau instalatii electrice. O imagine bazata pe temperatura ofera informatii valoroase despre starea elementului analizat.

Orice defectiune a unui echipament, instalatie, etc. este precedata de o crestere a temperaturii. Identificarea acestor cresteri de temperatura peste limitele normale de functionare permite evitarea incendiilor, intreruperilor neplanificate pentru inlocuirea echipamentelor defecte si nu in ultimul rand economii importante.

Beneficiile termoviziunii

Utilitatea termoviziunii a fost demonstrata in toate domeniile. Inspectia instalatiilor si a echipamentelor electrice este unul dintre domeniile cu cea mai mare aplicabilitate.

Valoarea reala a beneficiilor obtinute in urma termografierii cu o camera de termoviziune provine din:

 Reducerea riscurilor de nefuctionare neplanificata
 Cresterea fiabilitatii instalatiilor si echipamentelor
 Imbunatatirea sigurantei
 Evitarea pierderilor asociate unor defectiuni importante

Statistic, supraincarcarea circuitelor este una dintre problemele cel mai des intalnite in instalatiile electrice. Cu toate astea sunt destul de greu de diagnosticat cu precizie. Problemele grave cum ar fi incendiile pot fi cauzate de supraincarcari cauzate de dimensionarea necorespunzatoare sau defectiuni ale cablurilor sau dispozitivelor de protectie.

De obicei un echipament electric care prezinta inceputul unei defectiuni va prezenta cresteri de temperatura, vibratii, care nu pot fi detectate vizual.

Analiza termografica, raport termoviziuneRealizand termografierea periodica cu o camera de termoviziune, aceste semnale devin evidente si ne va permite sa intervenim la timp inainte ca acestea sa se defecteze sau sa duca la situatii periculoase.

In ce domenii poate fi aplicata termoviziunea?

Termoviziunea poate fi utilizata pentru identificarea problemelor de functionare aprope in toate domeniile cunoscute: industrie, constructii, energetica, aeronautica, aviatie, chiar si in domeniul medical.

Exemple de aplicare: motoare, transformatoare, utilaje si echipamente, dispozitive electrice, instalatii frigorifice si de aer conditionat, instalatii termice, inspectia conductelor si detectarea scurgerilor, instalatii de incalzire in pardoseala, dispozitive si surse de iluminat, centrale termice, etc.

Chiar si instalatiile noi pot prezenta probleme

Inainte ca o componentă electrica sa se arda, aceasta se incalzește. Termografia in infrarosu este utilizata pentru a efectua inspecția echipamente electrice, deoarece excesul de căldură este de obicei primul semn ca au aparut probleme in buna functionare a aparatelor electrice (sau instalatiilor mecanice). Conexiuni slabe, circuite dezechilibrate, dispozitive de protectie defecte, aparataj deteriorat, sigurante defecte, circuite supraincarcate, instalare necorespunzatoare, defecte materiale și o serie de alte conditii va duce la excesul de caldura si defectarea unei componente.

Scanarea in infrarosu a sistemelor de distributie a energiei electrice

Sistemul de distribuție a energiei electrice este fundamental pentru oricare dintre cladiri. Un eșec al sistemului electric va afecta in mod direct toate sistemele si instalatiile dintr-o cladire Poate parea ca nejustificat acest lucru, dar studiile privind pierderile cauzate de intreruperile in alimentarea cu energie electrica au aratat ca peste 50% dintre acestea au fost cauzate de intretinerea si testarea inadecvata.

Dacă aveți o cladire comerciala, verificarea sistemului de alimentare cu energie electrica, implica neaparat o scanare in infrarosu pentru a avea certitudinea ca acesta funcționează conform specificațiilor.

Rapoarte

Raport termoviziune si termografiere instalatii electrice

Rapoartele realizate de ALC ELECTRICAL TESTING SRL in urma termografierii in infrarosu sunt foarte detaliate si contin urmatoarele informatii:

 Rezumatul inspectiei
 Lista echipamentelor sau instalatiilor termografiate
 Prezentarea echipamentelor identificate cu probleme
 Prezentarea fotografiilor atat in spectrul vizibil cat si in infrarosu
 Date radiometrice
 Clasificarea severitatii anomaliilor identificate
 Analiza si observatii privind anomaliile identificate
 Recomandari pentru investigatii suplimentare sau actiunile corective

Costul unei scanari in infrarosu este mic în comparație cu beneficiile sale. Contactati ALC ELECTRICAL TESTING SRL pentru a stabili o programare la sediul dumneavoastra. 

 

 

Share

ATESTAT ANRE

FacebookTwitterLinkedinGoogle

MEMBRU ASOCIAT AREL

SR EN ISO 9001:2008

Servicii SSM-PSI

Raspundem Intrebarilor!

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
072 336 11 07

Protectia muncii - SSM

Cataloage si Brosuri

Contact:

Bucuresti, Aleea Tulcea nr. 5

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0723.361.107

 

 Acasă   |   Despre Noi   |   Certificari   |   Galerie   |    Blog   |  Tarife   |   Acord utilizare site   | Contact


  Toate materialele afisate sau furnizate pe site-ul electricalc.ro sunt protejate de drepturile de autor. Este interzisa utilizarea unuia sau ma multor elemente prezente pe site-ul electricalc.ro. Vanzarea acestora, transferul, modificarea, copierea, transmiterea, distribuirea, afisarea, reproducerea, publicarea sau utilizarea acestora in orice scop public sau comercial, fara acordul in scris al autorului este strict interzisa. Pentru mai multe informatii va rugam sa cititi acordul de utilizare al site-ului !